/ Община Каварна
Спортен празник за деца от Центъра за специална образователна подкрепа "Заедно на първи юни", посветен на Деня на детето стартира в двора на ОУ „Й.Йовков” в Каварна.

В Каварна завърши шампионатът по тенис на маса за деца

Проявата се организира за 18-та поредна година и този път е под мотото „Да играем заедно”. Състезанията бяха тържествено открити от директора на училището Радка Илиева.
 
„Заедно ръководителите на Центъра за специална образователна подкрепа и ОУ “Й. Йовков“ решихме от тази година и занапред да провеждаме този празник заедно с деца на една възраст, които се обучават в други образователни институции, за да се постигне пълна интеграция и приемственост.

Да не се чувстват децата със специални потребности пренебрегнати и изолирани“, заяви Юрий Сотиров - директор на Центъра за специална образователна подкрепа в Каварна.

В Каварна стартира спортният празник "Заедно на първи юни"
Община Каварна

Игрите, в които ще се включат децата със специални образователни потребности, са боче, народна топка и футбол. Участниците са от Каварна, Харманли, Хасково, Нови Пазар и Добрич, като всички са възпитаници на Центрове за специална образователна подкрепа.
 
Всички игри ще се проведат в училищния двор на ОУ“Й.Йовков“. След състезанията учениците ще имат възможност да се разходят до забележителностите  в крайморския град.