/ netinfo
Превантивна кампания „Безопасно лято” за предотвратяване на  пътнотранспортния травматизъм през активния туристически сезон стартират от ОД на МВР-Силистра. Контролната дейност на полицаите ще бъде насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи върху травматизма за съответната територия. Проверки ще се извършват и по отношение на водачите на велосипеди, мотопеди, мотоциклети, АТВ и пътни превозни средства с животинска тяга.
 
В населените места контролът ще се насочи към участъците с пешеходни пътеки и в районите с наблюдавано неправилно и рисково пресичане на пешеходци.
 
Предвидено е провеждане на специализирани полицейски операции с акцент върху движението на пешеходци, правоспособността на водачите, движението на пътни превозни средства с животинска тяга, шофиране от водачи, употребили алкохол или наркотици, използването на защитни средства и системи, наличието на валидна сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, регистрацията на превозните средства и видимостта на  регистрационните табели.
 
Проверки ще се извършват и в районите на питейните и увеселителните заведения и в малките населени места.