Успехи на певци от Генерал Тошево в летни фестивали
Успехи на певци от Генерал Тошево в летни фестивали / община Генерал Тошево

Вокална група „Бялата лястовица” при НЧ”Светлина – 1941” в Генерал Тошево, както и певците Кристина Христова и Борис Байчев, спечелиха първи награди от музикални събития това лято, съобщават от общината в добруджанския град.

Кристина Христова взе първото място в трета възрастова група на Националния поп-рок фестивал в Несебър. Наградата й включва запис на песен в Българско национално радио и професионален микрофон от музикална къща „ФАКТОР”. Изпълненията на фестивала се оценяваха от компетентно жури в състав Мая Райкова – продуцент на българска поп-рок и джаз музика в БНР; Веселин Тодоров – създател и композитор на група Фактор; Иван Лечев – музикант от група ФСБ и Звездомир Керемидчиев – музикант от група Ахат.

Вокална група „Бялата лястовица“ с художествен  ръководител  Любомир Чимширов  участва в Деветото издание на фестивала на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце” в Кюстендил. Шлагерният квартет спази традицията да се връща с призово място от всеки фестивал, в който участва, като този път завоюва Първа награда в раздел „Шлагерни песни”. Групата спечели публиката с изпълненията на песните „Мене ми се жени, мамо”, „Пак е лято” и „ До утре”. Националният фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”се организира от Община Кюстендил, читалище „Братство 1869” и Информационен център Европа директно – Кюстендил .

Борис Байчев пък спечели първа награда от реномирания музикален форум „Речни ноти”, който се провежда в Тутракан. На четиринадесетото издание на фестивала той грабна наградата на детското жури, което се състоеше от участници, печелили Гран при на конкурса назад в годините.