Удължават акцията Облечи абитуриент”, 24 младежи вече се възползваха от нея
Удължават акцията Облечи абитуриент”, 24 младежи вече се възползваха от нея / Дарик Добрич

Благотворителната инициатива "Подай ръка - облечи абитуриент", която трябваше да приключи днес, ще продължи до 27 май - датата на последния абитуриентски бал в Добрич. Организаторите са взели това решение заради регистрирания интерес към акцията. 24 младежи от Добрич вече са се възползвали от нея, като са избрали за баловете си безплатни рокли и костюми.

Кампанията се провежда за първи път в Добрич по идея на Бранимир Николов и Валентин Андреев - Рафе. В нея се набират употребявани, но добре запазени абитуриентски тоалети, които впоследствие се предоставят безплатно на зрелостници, чиито семейства изпитват финансови затруднения.

Дарените тоалети са изложени в Младежкия център - в залата, вдясно от главния вход. Младежите могат да ги разгледат всеки делничен ден от 10.00 до 18.30 часа.

Акцията започна на 8 май и досега добричлии са дарили общо 167 артикула – рокли, костюми, ризи, обувки, чанти и бижута, съобщи за Дарик Диана Стрезова - една от двете доброволки, които посрещат и консултират абитуриентите. "Много съм щастлива, че успяхме да облечем 24 младежи. Впечатлена съм от добротата и солидарността на добричлии", коментира Стрезова. Тя припомни, че дрехите, които останат нераздадени тази година ще бъдат добре съхранени и предложени отново на абитуриентите догодина.