/ Община Каварна
Учениците от клуб „Екопулс“ на Основно училище „Йордан Йовков“ в Каварна се срещнаха с доброволци от Черноморска мрежа на неправителствените организации. Гостуваха Емма Гилева - ръководител на Мрежата, Антония Красимирова, изучаваща „Международни комуникации“ във Виена и Тасило Сакскобургготски, който е един от внуците на Симеон Сакскобургготски.

Готов е културният календар на Каварна за лято'2019

Доброто сътрудничество между клуб „Екопулс“ и Черноморска мрежа на неправителствените организации датира от години и е една от многобройните екологични акции, които се провеждат с млади хора от различни крайбрежни градове. „Младите хора от еко-клуба са част от нашата програма за образование, мониторинг и запознаване с гражданската наука“, посочи Гилева.

Мониторинг на плажа Болата
Община Каварна

Учениците и еко-активистите извършиха заедно мониторинг на твърдите отпадъци на един от кай-красивите плажове в света - Болата. Към тях се присъединиха и кметът на Община Каварна Нина Ставрева, зам.-кметът Йордан Йорданов и Радка Илиева – директор на Основно училище „Й.Йовков“.

„Изключително важно е от крехка възраст децата да се учат да пазят природата и да имат отношение към нея. Гордея се с това, че единствената в страната получена награда „Черноморски медал“ е именно в Каварна", каза кметът Нина Ставрева и припомни, че клубът е отличен със златен медал в деня на Черно море - 31 октомври, по време на конференция в Истанбул за активна дейност на учителския колектив и учениците в областта на опазването на Черно море, изпреварвайки връстници от Гърция, Румъния, Русия, Турция и Унгария.