/ Община Каварна
Готова е лятната програма с културни и спортни събития на Община Каварна, съобщават оттам. През месеците юли и август гостите на региона ще могат да присъстват на различни музикални, литературни и спортни прояви.
 
Възстановяват понто-сарматските степи край Каварна по уникален за Европа проект

На 10 юли от 17.00 ч. в сградата на Общината ще бъде представена книгата на Мария Павлова „Мистерията B-files”. На 22 юли от 17.30 ч. ще гостува изложба на София Лесетская – в Художествена галерия „Христо Градечлиев“.
 
На 24 юли певецът Веселин Маринов ще изнесе концерт в Каварна – от 21.00 ч. на площад „Защитата на Каварна“.
 
Продължава традицията „Джаз на село“. В Камен бряг на 27 и 28 юли ще се състоят два концерта – първият с участието на Влатко Стефановски и Теодосий Спасов, а вторият – на Братя Владигерови, Стоян Янкулов-Стунджи и Веселин Веселинов-ЕКО.
 
Делегация от побратимен град в Украйна посети Каварна

В Камен бряг ще има още едно събитие това лято – 11-та приключенска фотоакадемия, между 7 и 12 август, с ръководител Юрий Чарийски.
 
Фестивалът за старинна музика „Страваганца“ започва на 1 август и продължава 14 дни – в галерията в Каварна.
 
„БГ поп рок сцена“ е на 9, 10 и 11 август от 21.00 ч. на плажа. Пак там е традиционната Огнена фиеста – на 24 август вечерта.
 
Финал на летния календар слага една емблема на Каварна - Миден и рибен фест, който е между 30 август и 1 септември на площада в града.