Трима атлети ще представят Добрич на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис
Трима атлети ще представят Добрич на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис / Дарик Добрич - архив

Трима атлети ще представят Добрич на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис в периода 21 юли – 02 август 2015 г., съобщиха от общината. В кметството е получено официалното потвърждение от Организационния комитет на Световните игри за участието на тримата добрички спортисти - Мирослав Радославов Енчев и Елица Веселинова Димитрова - голф  и Радослав Иванов Радев - вдигане на тежести. Радослав и Елица са потребители на Дневен център за възрастни с увреждания, а Мирослав е работил една година в социалните услуги в Добрич по Програма ”Нови възможности за заетост” на дирекция ”Бюро по труда”.

В подкрепа на  съвместния  проект „Достъпен голф“, Спешъл Олимпикс Интернешенъл е предоставил  правата за превод и използване на два  видеоклипа за въздействието на голфа върху развитието на хората с интелектуални затруднения. В тази връзка, след представяне на Логото на община Добрич, то ще бъде поставено  в българската версия на клиповете и ще може да бъде  излъчвано на интернет страницата на общината,  социалните заведения и на други публични места в Добрич.

За Световните игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис се очакват над 7000 атлети с интелектуални затруднения от 177 държави от целия свят, 3 000 треньори, 30 000 доброволци, представители на 2 000 медии. Спешъл Олимпикс България ще се представлява на Световните игри от национална делегация от 23 атлети на възраст от 8 до 38 години в 10 спортa – лека атлетика, бадминтон, плуване, боче, тенис на маса, вдигане на тежести, голф, джудо, ролери и конна езда. Спешъл Олимпикс Интернешенъл и Организационния комитет на Световните игри за  проект „Достъпен Голф“ с голф клуб „Лайтхаус“ с подкрепата на община Добрич и Българската голф асоциация осигуриха тренировъчна дейност с трудова заетост за целия български отбор по голф.