Нощ на литературата в Добрич
Нощ на литературата в Добрич / netinfo
Добрич ще се включи в Нощта на литературата на 10 май, от 18 до 22 часа. Събитието се организира под егидата на EUNIC – България и включва нощни литературни четения и виртуална среща със забележителни европейски писатели. В Добрич организатори са общината, Регионален исторически музей – Добрич и Регионална библиотека „Дора Габе“.

Нощта на литературата е международно събитие, в което на една и съща дата на различни интересни места в десетки градове в Европа едновременно се четат откъси от съвременни европейски заглавия. 
 
Добрич за трети път се потапя в Нощта на литературата. Популярни личности ще представят на всеки половин час, в рамките на 15 минути, един и същи откъс в различни пространства, наречени „читателски гнезда”. След прочита му посетителите на събитието получават печат в брошура пътеводител и се отправят към следващото читателско гнездо. Така слушателите имат възможност да се докоснат до литературите на различни страни в рамките само на една нощ. 
 
Първото читателско гнездо ще бъде Регионална библиотека „Дора Габе“, второто - Дом-паметник „Йордан Йовков“, а третото - Музеят в Градски парк „Св. Георги. В четенията ще се включат кметът Йордан Йорданов и зам-кметовете д-р Емилия Баева и арх. Боян Коларов.