слънчево
слънчево / iStock/Getty Images
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. В петък ще е предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в западната половина от страната ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България - югоизточен вятър. Горещо време с максимални температури между 32 и 37 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде слънчево, привечер ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 26-29 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
В планините ще бъде слънчево, около и след обяд ще има временни увеличения на облачността и на места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 26 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg