Съветник от ВМРО напуска Общинския съвет на Добрич
Съветник от ВМРО напуска Общинския съвет на Добрич / Дарик Добрич

Съветникът от ВМРО Иван Пеев напуска Общинския съвет на Добрич. Той е подал заявление за това до председателя на местния парламент и до ОИК.

В заявлението се казва:"Уведомявам Ви, че в името на Организацията, която представлявам в град Добрич, желая да бъдат прекратени предсрочно пълномощията ми като общински съветник. Мотивите за това мое лично решение са вътрешнопартийни".

Пеев не пожела да коментира подробности за причините, довели до решението му, но отбеляза, че остава член на Младежката организация на ВМРО в Добрич и на Контролно-ревизионната комисия в Централното ръководство на Националния младежки комитет на партията.

Потърсен за коментар, председателят на областната организация на ВМРО Йордан Йорданов, който също е общински съветник в Добрич, подчерта, че в местната структура на партията няма напрежение. "Няма драма, продължаваме  да работим заедно - настоящите и бивши съветници, както е било и досега", каза той.

На мястото на Пеев в Общинския съвет на Добрич ще влезе журналистът от вестник "Добруджанска трибуна" - Пламен Николов. Той ще положи клетва на предстоящата на 25 май сесия.

Иван Пеев влезе в Общинския съвет, след като на местните избори събра повече преференциални гласове от Николов, който беше втори в листата на ВМРО.

Преференциалният вот нареди на трета позиция Станислав Илиев, който обаче се отказва от възможността да работи като общински съветник.