Съветниците на Добрич заседават с дневен ред от 45 точки
Съветниците на Добрич заседават с дневен ред от 45 точки / Дарик Добрич

Редовно заседание на Общински съвет Добрич ще се проведе от 9.00 ч.. В дневния ред са записани 45 точки. Съветниците ще трябва да приемат отново Правилник за организацията на дейността си, след като областният управител върна одобреният на предишното заседание.

Предстои да се направят изменения в наредбите за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество и за съставянето, изпълнението и отчитането на бюджета. Общинският съвет ще разгледа план-сметката за дейност "Чистота" за следващата година. Под въпрос е дали кметът Детелина Николова ще предложи докладната за определяне на такса битови отпадъци за 2012-а, в която се искаше завишение на налога с 25%.

Съветниците ще гласуват и нова численост и структура на общинската администрация, която трябва да бъде намалена от 188 на 160 души, като 9 от съкратените са в пенсионна възраст.

Ще бъде разгледана още годишната програма за читалищната дейност в Добрич. По-голямата част от докладните записки касаят избор на нови представители - от състава на настоящия местен парламент, в различни комисии, дружества с общинско участия, обществени и консултативни съвети и други организации.

На заседанието ще бъдат определени и възнагражденията на кмета и председателя на Общинския съвет.