Съдът разпита мъж, отвлечен от бившия си съдружник
Съдът разпита мъж, отвлечен от бившия си съдружник / Дарик Добрич

Окръжен съд - Добрич разпита 35-годишен мъж с инициали Цв. Ц., пострадал при отвличане. Делото се води срещу варненците Боян И. и Константин Л. - на 30 и 34 години, и добричлията Емилиян Ен. - на 23 години. Престъплението е извършено на 27 юни 2009 г. в село Телериг, а на 24 февруари 2011 г. тримата подсъдими сключват с Окръжна прокуратура - Добрич споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

Цв. Ц. разказа пред съда, че имал съвместен бизнес с Веселин Данаилов, който не вървял и той поискал да се оттегли. Заради слухове, че съдружникът му е обявил награда за откриването му, не живеел в дома си в Добрич и работел в дискотека в село Телериг, община Крушари.

По информация на съда, осъденият вече Веселин Данаилов и пострадалият Цв. Ц. се занимавали с монтаж на климатична техника. Според Данаилов съдружникът му периодично присвоявал част от сумите, които чуждестранен поръчител привеждал за покриване на текущи разходи и изплащане на заплатите на работниците. Не отговарял на телефонни обаждания. Данаилов научил къде е той от подсъдимия Емилиян Ен.. Свързал се със свои познати и ги помолил да го придружат. Намерили Цв. Ц. в дискотеката, където Данаилов разговарял с него, но се стигнало до бой. Пострадалият получил удари по лицето и на други места и изпаднал в безсъзнание, при което бил извлечен и качен на задната седалка на "Мерцедес"-а. В колата спрямо него не било упражнено насилие.
Свидетел на инцидента съобщил на собственика на дискотеката, който уведомил полицията и нападателите били задържани.

Поради отсъствието на свидетел и на адвоката на един от подсъдимите, делото ще продължи на 22 юни.