Събират подписи за провеждане на изборите в един ден
Събират подписи за провеждане на изборите в един ден / netinfo

Партия НДСВ започва подписка сред гражданите на Добрич. Тя ще се намира след 14.00 часа пред Читалище "Й. Йовков". В нея ще може да подкрепите идеята на жълтата партия изборите за български и европейски народни представители да се проведат в един ден. Това съобщи в ефира на Дарик радио областният координатор на движението д-р Георги Желев.

Вече 75 депутати са подкрепили това искане, като сред тях има и такива от други партии. Това е напълно достатъчно за промяна в Конституцията, каза д-р Желев. Настояването изборите да са с разлика от два месеца във времето ще попречи на разгръщането на кампании с изнасяне на програми, както и ще охарчи значително повече данъкоплатците.

Събраните подписи ще бъдат внесени в Народното събрание, като изражение на волята на гражданите в подкрепа на депутатското искане. Това трябва да стане в началото на март, поради необходимото технологично време за придвижване на документацията.

Попитан защо другите партии в управлението не подкрепят това предложение, д-р Желев подчерта, че това говори добре за участието на НДСВ в тази коалиция. Винаги сме били коректив и сме подтиквали към добри идеи, посочи областният координатор. Той уточни, че дори при негативен развой на резултата от подписката, партията няма да бърза да напуска тройната коалиция.