Светла Иванова остава  директор на училище ”Любен Каравелов”
Светла Иванова остава директор на училище ”Любен Каравелов” / Дарик нюз, архив

Настоящият директор на средно училище "Любен Каравелов" в Добрич Светла Иванова ще продължи да ръководи учебното заведение, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Жоро Тошков. Тя е получила повече точки от специално сформирана комисия пред другия претендент за поста - Атанас Недялков.

В продължение на седмица двамата едновременно бяха директори на учебното заведение. До абсурдната ситуация се стигна след решение на Общинския съвет на Добрич и последвала заповед на министъра на образованието Меглена Кунева за преобразуване  на общинските училища "Дора Габе" и "Любен Каравелов" чрез сливане, като учениците от първото учебно заведение се пренасочат към второто.

Абсурдна ситуация: Добричко училище се оказа с двама директори

При сливането беше прехвърлен и директорът на "Дора Габе" Атанас Недялков. Жоро Тошков обясни тогава пред Дарик, че това е процедура, разписана в Кодекса на труда.
В образователното управление беше сформирана комисия, която да подбере по-добрия кандидат, а другият да бъде освободен.  Днес комисията е излязла със становище, че Светла Иванова отговаря в по-голяма степен на заложените критерии за избор на директор и е препоръчала тя да заеме поста.

Светла Иванова и Атанас Недялков се състезаваха и през юли, когато се проведе конкурс за директор на учебното заведение. Тогава Иванова беше класирана на първо място, а Недялков остана трети.