/ Община Каварна
Студенти от "Икономически университет" - Варна посетиха община Каварна, за да се запознаят с потенциалa на града, структурата на общинска администрация и  възможностите за развитие, информираха от морската община. Групата от 21 студенти е била водена от гл. ас. д-р Анна Господинова  и гл. ас. д-р Севдалина Христова от Катедра "Икономика и управление на строителството".
 
Срещата е била открита от кмета на Каварна Нина Ставрева.
 
Студентите от специалностите "Строителен бизнес  и предприемачество" и "Недвижими имоти и инвестиции“ са отправили въпроси и към главния архитект на морската община Камен Жейнов. Дискутирани са били обновяването на градската среда и централната градска улица, а студентите са проявили  интерес към туристическия отрасъл и богатата културна програма на града.
 
“Община Каварна съдейства активно за развитието на младите специалисти и дава възможност на студентите да се запознаят с работния процес в администрацията. Пример за добра практика в тази сфера са стажовете на студенти от Икономически университет – Варна в Общината”, е посочила Нина Ставрева.
 
Пред младите хора са били представени експозициите  „Добруджа и морето“ на Историческия музей в  Каварна и на Етнографската къща.