Според прокуратурата няма съмнение, че Тодор Димитров е убил майка си Руска
Според прокуратурата няма съмнение, че Тодор Димитров е убил майка си Руска / Дарик Добрич

Прокуратурата няма съмнения, че 28-годишният Тодор Димитров е убил майка си Руска, това съобщи окръжният прокурор Пламен Николов. Младият мъж е направил самопризнания, в които е обяснил механизма, по който е извършил убийството. Данните от разказа му съвпадат със събраните по делото доказателства, уточни Николов. Зам.-председателят на Районна прокуратура Добрич Павел Любенов посочи, че обвинителите нямат съмнения, че той е причинителят на смъртта на 53-годишната жена.

По повод обвиненията на неговите близки, че Тодор е малтретиран физически и психически в ареста от полицаи, Любенов посочи, че не са събрани доказателства за това при образуваната проверка. Установено от специалисти е, че младежът е инсценирал гърч, при който се е самонаранил.

Майката на задържания - 53-годишната Руска Димитрова, беше открита мъртва в гаража на къщата си в Добрич на 9 януари т.г.. Тялото на жената беше намерено от съпруга й Пенко Димитров. Тя е имала психично заболяване и според близки на семейството мъжът й допускал, че може би се е самоубила. Арестът на Тодор Димитров беше потвърден от Апелативния съд във Варна, който реши, че събраните на този етап от разследването доказателства, макар и косвени обосновават предположението, че той е съпричастен към тежкото престъпление, за което е привлечен като обвиняем. Сред тези доказателства е и самопризнанието, за което се тъврдеше, че е изтръгнато със сила и тормоз.