Споразумение за сътрудничество подписаха библиотеките в Силистра и Констанца
Споразумение за сътрудничество подписаха библиотеките в Силистра и Констанца / libsilistra.bg

Споразумение за сътрудничество е подписано между Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра и Окръжната библиотека „Йоан Роман” в румънския град Констанца, съобщиха от библиотеката в Силистра.

Двете библиотеки ще си оказват взаимна подкрепа и ще предприемат общи действия за работа по международни проекти, ще осъществяват двустранен културен, научен и професионален обмен. Предвидени са общи документални изложби  и сесии по библиотечни теми и такива, свързани с Източна Европа и балканските културни аспекти.

Библиотечни специалисти от Окръжната библиотека „Йоан Н. Роман” в Констанца са посетили Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра, в отговор на визитата на силистренската библиотека в Констанца в Деня на българския библиотекар през миналата година. На гостите, водени от директора на библиотеката Корина–Михаела Апостолеану, е била представена презентация под надслов „Европейски хоризонти”.

От своя страна библиотечните работници от Окръжна библиотека „Йоан Н. Роман” – Констанца, са  запознали  силистренсксите си колеги  със свои интересни инициативи и с известни силистренци, свързани с литературната история на Румъния.