Мъж от Каварна е бил убит от автомобил на пътното платно, докато върви към работното си място. 

Видеозапис от камерата на съседна бензиностанция е уловил момента на произшествието. На кадрите се вижда как шофьорът прегазва мъжа. Случаят е отпреди близо 4 месеца, но въпросният шофьор не е с отнета книжка и продължава да се движи по улиците, въпреки че тече разследване, съобщава NOVA.

Той е бил задържан от полицията. Пробите за наличие на алкохол и наркотици показали отрицателен резултат. След това е бил освободен, което шокира роднините на починалия.

 „Срещнах го и го попитах как изобщо кара кола след случката, а той ми отговори: „И какво от това? Това не ми позволява да карам кола ли?”, каза Кристиян Костадинов, син на починалия мъж.

От Окръжната прокуратура в Добрич съобщиха, че разследването в досъдебното производство не е приключило и че вече са разпитани свидетелите по случая. Изготвени са и множество експертизи, но тепърва предстои заключението на очен лекар, тъй като се предполага, че шофьорът има зрителен проблем.  

От „Пътна полиция” съобщават, че до момента на този участък не е имало подобни произшествия.

„Участъкът не се характеризира, като авариен. Пътното платно е достатъчно широко - над 14 метра. То е четирилентово”, каза Жулиян Минев, началник сектор "Пътна полиция" към МВР – Добрич.

Освен това районът е добре осветен. Остава обаче въпросът кое налага пешеходците да вървят по пътното платно. „Това, че липсва тротоар, действително е предпоставка”, обясни Минев.
 
NOVA