Скандал се разгоря в СДС-Добрич
Скандал се разгоря в СДС-Добрич / netinfo

Скандал разтресе СДС-Добрич. Първо активисти на сините съобщиха, че партията има от сряда вечер нов областен председател - Румен Чамурлийски. По-късно досегашната областна лидерка д-р Меглена Попова обяви, че не знае за събранието, попита кой го е свикал и го обяви за нелегитимно.

 Изборът на ново ръководство се налага заради новия устав на партията, каза пред Дарик Чамурлийски. Според него общинските структури трябвало да проведат събрания, да изберат ръководства и след това на нов принцип да бъде гласуван областен председател. Събранието било насрочено за 13-ти септември със заповед на главния секретар на СДС Илия Лазаров по решение на нац.ръководство на СДС.

Чамурлийски обясни, че присъствали само легитимно избраните общински ръководства, а такива има в две общини. Старото областно ръководство знаело за събранието и било поканено, но без да има право на глас при избора.

Досегашната областна лидерка д-р Меглена Попова нарече станалото политическа мръсотия. Според Попова в Добрич хората масово ще напуснат СДС заради личността на новия председател Чамурлийски. “Той не може да надскочи човешкото си его, като по този начин потъпква политическия си образ и съсипва партията преди изборите”, заяви д-р Попова.

Тя обясни, че новият устав на СДС разпорежда избор на нови общински и областни ръководства. Затова обаче имало срок до 8 октомври. На събранието на 13.09 са липсвали представители на 6 общински организации, а това е нарушение. “Аз съм човекът, който свиква заседанията, а съм дала ваканция до 15.09.

Чамурлийски отказа да коментира личните нападки, като заяви, че СДС вече работи с нови методи и те изключват препирните по медиите.