/ / ThinkStock/Getty Images
За втори път в рамките на 2 месеца Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на Веселин Цанков от Силистра. Той е разследван за данъчно престъпление, извършено преди близо 5 години, съобщиха от пресцентъра на съда.
 
Подсъдимите за неправомерни сделки с имоти в Тузлата не се признават за виновни

Цанков е привлечен като обвиняем по досъдебно производство затова, че от началото на декември 2012 година до април 2013 година в качеството си на представляващ търговско дружество и в съучастие като съизвършител с друго лице, по множество сделки е приспаднал неоснователно данъчен кредит и по този начин избегнал плащането на данъчни задължения в значителен размер. Според разследващите, общият престъпен резултат възлиза на 124 719 лева.
 
За пореден път съдът отказа да измени мярката за неотклонение на подсъдим за грабеж

Днес въззивната апелативна инстанция потвърди всички изводи на Окръжен съд-Силистра, който преди седмица е отказал на обвиняемия да измени в по-лека мярката му за неотклонение.Става въпрос за тежко умишлено престъпление, с наказание до десет години „лишаване от свобода“.

Актуално и към настоящия момент е обоснованото подозрение за авторството на деянието. Събрани са писмени доказателства, експертизи и показания на свидетели, които потвърждават това заключение. Освен това има опасност обвиняемият да се укрие от наказателно преследван.
 
Осъдиха двама добричлии за грабежи и ползване на чужда банкова карта

През последните години Цанков не е имал постоянен адрес и е издирван от месец май 2017 г. до установяването му от органите на полицията през месец януари 2018 г.
 
Въпреки твърденията на защитата на обвиняемия за влошено здраве, съдът констатира, че по делото няма доказателства за това.
 
Определението на Апелативен съд-Варна не подлежи на обжалване.