/ / Thinkstock/Getty Images
Окръжен съд - Добрич за трети пореден път остави без уважение молбата на 29-годишния Ганчо Г. от Добрич за изменение на наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека.

Срещу мъжа е предявено обвинение за това, че на 5 май 2016 г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, е ограбил две жени, след като ги заплашил чрез насочване на пистолет към тях. От едната жена обвиняемият взел мобилен телефон заедно със СИМ карта, на обща стойност 62 лв., а от другата 250 лева.

Окръжният съд прецени, че към момента не са възникнали нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярката за неотклонение, наложена на мъжа през юли миналата година.

Не е отпаднало обоснованото предположение за съпричастност на задържания към престъплението, за което е привлечен под отговорност и което е дало основание на прокуратурата да внесе в съда обвинителен акт срещу задържания, посочва в мотивите си съдебният състав.

Допълва се, че е налице реална опасност от укриване или извършване на ново престъпление от подсъдимия, тъй като срещу него е повдигнато обвинение за престъпление с висока степен на обществена опасност, извършено при условията на опасен рецидив, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок.