Сигнализирайте за вандалски прояви, призоваха от община Добрич
Сигнализирайте за вандалски прояви, призоваха от община Добрич / Дарик Добрич

В община Добрич постъпват множество молби за ремонт на съществуващите и изграждане нови спирки, обяви кметът Йордан Йорданов. Той подчерта, че за тази дейност са предвидени около 23 хил. лева, но над една трета от сумата отива за ремонтни дейности на разрушените от вандали спирки.

„В града почти всички спирки са увредени по някакъв начин”, каза кметът и призова жителите на града да снимат вандалските прояви и да подават сигнали. Общинската администрация съвместно с полицията се опитва да реагира максимално бързо на такива сигнали, увери кметът.

През 2015 са изградени нови 7 автобусни спирки, сочи справка на общината. Те са разположени са в кв. „Строител” - до бл.70, по ул. „Воевода Димитър Калъчлията” - пред УПП „Балкантурист”, по бул. „Добруджа” пред паметника на Хайдут Пейо и срещу него, по бул. „25 -и септември” - срещу паметника на хан Аспарух, по ул. „Димитър Ковачев” - пред бл.10 до новата поща  и в кв. „Дружба ІV".

Не се опазват и детските площадки в града, посочи още Йорданов като даде пример с новоизграден детски кът по ул.”Самарско знаме”, който вече е трябвало да се ремонтира заради вандалски прояви.