Ще обсъждат бъдещето на НДСВ на извънреден конгрес
Ще обсъждат бъдещето на НДСВ на извънреден конгрес / Дарик Добрич

НДСВ ще проведе извънреден конгрес на 9 май, на който ще бъдат поставени въпроси, свързани с бъдещето и перспективите пред партията. Решението е взето от националния съвет на формацията, съобщи д-р Георги Желев, който е зам.-председател на партията и координатор за Добричка област.

Желев коментира идеята за закриване на НДСВ, лансирана от основни фигури в партията. Той подчерта, че съгласно устава на движението единствено конгресът може да взима решения за сливане или закриване на партията, за промяна на целите й или приемане на нови програмни документи. Желев смята, че НДСВ ще продължи да съществува и това ще бъде заявено на 9 май от делегатите на конгреса. По думите му областната организация категорично не приема идеята за закриване на партията.

НДСВ ще подкрепи подписката, инициирана от над 110 интелектуалци за завръщането на Симеон Сакскобургготски в политическия живот, обяви още Желев. Идеята е да се използват неговите възможности във външно-политически план за постигане на решения  в полза на България.

Местните избори в Добрич и в региона ще бъдат интересни, коментира още Георги Желев. Според него кандидат-кметът на ГЕРБ отново ще бъде Детелина Николова, но не е ясно дали останалите партии в управляващата коалиция ще подкрепят тази кандидатура или ще се явят самостоятелно. „Отговорът на този въпрос ще предопредели и нашите по-нататъшни действия. Готови сме да обсъдим съвместно явяване на местните избори с някои от тях, но първо трябва да изчакаме решението им”, каза Желев.