Сформират комисия по приема на изборни книжа към Областна управа
Сформират комисия по приема на изборни книжа към Областна управа / Дарик Добрич, архив

Политическите сили не постигнаха съгласие за съставяне на комисия за приема от секционните избирателни комисии (СИК) на бюлетините, екземплярите от протоколите, предназначени за Областната администрация и останалите книжа и материали. На консултация бяха поканени днес в Oбластна администрация представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 41-то Народно събрание и тези, които имат членове на Европейския парламент. Отзоваха се представители на ПП ГЕРБ, "Коалиция за България", ПП ДПС, "Синята коалиция" и ПП НДСВ. Представители на "Атака" не се явиха.

Съгласно решението на ЦИК съставът на комисията трябва да е с общ брой 15 души, като ГЕРБ има 6-има членове, Коалиция за България - 3-ма, ДПС - 2-ма, "Синята коалиция", НДСВ и "Атака" - по един, и 1 представител на Областна администрация.

За ръководния състав на комисията постъпиха предложения от ПП ГЕРБ и "Коалиция за България" - за председател; от ДПС - за заместник председател; а за секретар направиха предложения от ГЕРБ, "Коалиция за България" и ДПС.

В определения срок, политическите сили представиха изискуемите документи, но не постигнаха съгласие за състава на комисията и затова той ще бъде определен от РИК.