Сергей Станишев в Добрич: В моменти на трагедия трябва да бъдем човеци
Сергей Станишев в Добрич: В моменти на трагедия трябва да бъдем човеци / Дарик Добрич
Сергей Станишев в Добрич: В моменти на трагедия трябва да бъдем човеци
75246
Сергей Станишев в Добрич: В моменти на трагедия трябва да бъдем човеци
  • Сергей Станишев в Добрич: В моменти на трагедия трябва да бъдем човеци

Най-дълбоки съболезнования към семействата и близките на хората, които са били на мястото на трагедията в Горни Лом, която разтърси цяла България, изрази при посещението си в Добрич евродепутатът и председател на ПЕС Сергей Станишев. „Такива моменти показват нас българите от добрата страна, защото при такива трагедии хората проявяват човещината си и знам, че много хора и от БСП търсят начини да помогнат на семействата въпреки всички неясноти. Това е поука, че трябва да бъдем в такива моменти просто човеци, хора. Затова БСП е отменила всички закривания,  концерти, но проблемите остават. Проблемите, с които и добруджанци, и хората в другите региони се борят” – коментира Станишев. Той назова трите най-важни според него проблема в страната. „Първият, най-голям проблем е заетостта, как да се задвижи икономиката. Това е въпросът на въпросите за България и тук трябва една цялостна и дългосрочна стратегия от страна на държавата. БСП е доказала, че умее да разкрива работни места, дори последната година 60 хил.нови работни места бяха разкрити благодарение на промененото отношение към бизнеса.

Вторият ключов проблем за хората е този за социалната справедливост. Ако по време на криза хората не чувстват грижата на държавата, да помага на тези, които не могат да се справят сами, хората си казват за какво е тази държава. За БСП проблемите, битието, ежедневието на българите винаги са били водещи.

И трето – всеки регион си има своите проблеми. Тук в Добруджа проблемите са остри, но най-важно е земеделието като отрасъл, като че ли в последните години само той се развива, но се развива едностранчиво. Затова и цялата листа в Добрич начело с проф.Светла Бъчварова предлага решения и поема ангажименти как да се решат тези проблеми конкретно” – заяви лидерът на ПЕС. Според него в България всички са изморени  – и хората, и партиите. „ Аз очаквам един много фрагментиран парламент, което означава, че трябва да се градят мостове, да се работи, за да излезе България към нови хоризонти, хората да получат перспектива. Важно е БСП да има силен резултат на тези избори не само за БСП, но и за България. Трябва да има силна водеща партия, която да отстоява социалното в България, която да има визия за икономическо развитие и която е поставила много ясни приоритети за бъдещето” – категоричен бе евродепутатът.

 

 

В Добрич Сергей Станишев заедно с кандидатите за народни представители от листата на „БСП – Лява България” се срещна със студенти и преподаватели от ВУМК, а по-късно този следобед  ще посети и Балчик, където ще разговаря с рибари от морския град.

Чуйте какво каза Сергей Станишев пред Таня Топалова в звуковия файл: