/ iStock/Getty Images
Проект „Дворът“ – поезия и музика, ще има първо издание в крайморското село Езерец в Община Шабла. В него, на 20 юли от 18:00 ч., ще бъде представено творчеството на добричкия поет Сашо Серафимов, който тази година получи номинация за Националната литературна награда „Христо Фотев“ и награда на Съюза на писателите за стихосбирката си „Натрупване на незнание“. Поетът ще прочете и творби от друга своя книга – „Старците умират в края на света“. 

Сашо Серафимов е автор на девет стихосбирки и на пиеси за деца, работил е като драматург на Държавен куклен театър „Дора Габе“ – Добрич. Негови стихотворения са превеждани на полски, турски, румънски, руски, английски. През 2019 г. фондация „Terrа Culta“ издаде в Словакия сборник с негови стихове „Потопа светла“ с преводи на Катарина Седлакова. Лауреат е на национални награди за литература и на международни фестивали в Украйна, Румъния, Полша, Турция. Член е на Съюза на българските писатели.

Председател на Сдружението на писателите в Добрич, главен редактор на списание „Антимовски хан“. Творчеството му включва както остро социална, така и любовна лирика.

Проектът „Дворът“ е поредният на Павлета Проданова и нейната дъщеря Пламена Костова, които ще озвучат литературното четене с акомпанимент на пиано и вокал. В последните три години те организират през летния сезон в Езерец концерти под наслов „Джаз до морето“, в които досега са участвали известни имена на българската музикална сцена като Ангел Заберски, Веселин Веселинов – Еко, Стефан Вълдобрев, Петър Салчев, както и братя Владигерови. 

През това лято, на 6 август, предстои четвъртото издание на „Джаз до морето“. В него ще гостува „Теодосий Спасов трио“, съобщи за БТА Павлета Проданова. 
 
БТА