С намален капацитет работят детските градини в Тервел през лятото
С намален капацитет работят детските градини в Тервел през лятото / Община Тервел

През летния сезон детските градини в община Тервел ще работят с намален капацитет, информират оттам. В ЦДГ „Детелина", „Здравец" и „Първи юни" вече са се разделили с бъдещите първокласници и ще работят в две групи през юни и юли. Създава се организация за осигуряване на дежурна група през месец август в ЦДГ „Първи юни" за обгрижване на децата, чийто родители са заети и нямат алтернатива. В детското заведение се намира кухнята-майка, а и разположението му е удобно, в близост до парка. Броят на дежурните групи ще зависи от подадените от родителите заявления.

Поради намалелия брой деца, от 1 юни са преустановени занятията в Честименско (където приемат деца от Градница, Нова Камена, Каблешково) и Божан (с деца от Балик, Коларци, Сърнец). В Жегларци, Орляк и Зърнево с деца ще се работи до 15 юни, а ЦДГ Безмер - до 30 юни.

Постоянната детска ясла и детска кухня ще работят без прекъсване през цялото лято.

Най-съществени ремонтни дейности ще се извършат в ЦДГ Зърнево, където в средата на юни започва реконструкция и ремонт на кухненския блок за създаване на кухня-майка, от която ще се доставя топъл обяд за учениците от основното училище и на възрастни самотни хора от селото. Средствата са осигурени от капиталовата програма на Община Тервел. Текущи ремонти и освежаване ще се извършват във всички детски заведения през август.