Еньовден е
Еньовден е / netinfo
Община Силистра организира празник "С билки и песни на Еньовден", на който всички ще могат да опитат чаша билков чай, да се докоснат до уникалните български обичаи и занаяти, да се веселят и закичат с китка билки под сенките на боровите дървета в прохладния Дунавски парк.

Ще бъдат показани автентични носии от Добруджанския край и ретро занаяти от бита на българина, представени от НЧ "Светлина 1906" - с. Смилец, НЧ " Дочо Михайлов 1906" - с. Бабук, НЧ "Доростол-1870" - гр. Силистра, НЧ "Възраждане-1940" - с. Сребърна. В програмата са включени песни, игри и танци с участието на местните фолклорни групи: ФГ "Добруджа" и Детска вокална група при Фолклорна формация "Добруджанче" към НЧ "Доростол 1870" - Силистра и Фолклорна група "Росица" към Музикална студия "До Ре Ми", както и самодейните групи към читалищата в селата Смилец, Сребърна и Бабук.

Началото на програмата е от 10.00 часа в Дунавски парк, където ще бъдат разположени щандове за продажба на ароматни и лековити билки. Участници и зрители ще могат да се включат в  изработката на красив еньовденски венец на място с прясно набраните билки рано сутринта на магическия Еньовден. Празникът ще завърши с голямо българско хоро.