Община Добрич
Община Добрич / Дарик Добрич
"Синята зона" минава към "Общински пазари", а приюта за животни - към зоопарка
Предложения за реорганизация в няколко общински предприятия ще бъдат разгледани на последната за годината сесия на Общинския съвет на Добрич, която ще се проведе на 18 декември.

Администрацията предлага дейността „Общински приют за безстопанствени животни” да премине от ОП ”Устойчиви дейности и проекти” в ОП „Център за защита на природата и животните” с цялата си численост, активи и бюджет.

10.2 млн. лв. е план-сметката за чистота на Община Добрич за 2019 г.

По този начин се обединяват в едно предприятие всички дейности, свързани с отглеждане  на животни - необходимост от хранене, ветеринарно обслужване, екарисаж и др. Персоналът на ОП ”Устойчиви дейности и проекти” се намалява с 6 бройки, с колкото се увеличава персоналът на зоопарка, който става общо 18 бройки, се посочва в предложението до общинските съветници.

Другото предложение е от началото на следващата година звеното „Синя зона“ да премине от ОП „Устойчиви дейности и проекти“ в Общинско предприятие „Общински пазари“ с цялата си численост, бюджет и активи, включително дейността на репатриращия автомобил и наказателния паркинг.

Според администрацията вътрешната реорганизация на общинските предприятия цели по-балансирано разпределение на задълженията и отговорностите и по-ефективно управление на дейностите.

В предложението до общинските съветници се подчертава, че за тези промени няма да са необходими допълнителни финансови средства.