/ Дарик Добрич
Развитие на животновъдството и растениевъдството ще спаси Община Крушари, смята кметът Добри Стефанов. Крупното земеделие не разкрива много работни места и хората в общината намаляват с всяка изминала година. Това, което се развива в момента е масово отглеждане на маслодайни култури. Проблем пред привличането на инвеститори обаче е отдалечеността от Добрич, ниското потребление и малки възможности за пласиране на продукцията. Села с няколко млечни пункта, сега нямат нито една крава. Има села, в които от преди 10 години няма магазин.
 
Вече трудно се намират служители за редица позиции, има незаети длъжности и в администрацията, сподели в ефира на Дарик кметът. В селото няма аптека, поддържа се с усилия дрогерия, открита преди 2 години, но за лекарствата с рецепти трябва да се ходи до града. Това пък води до досег с друг голям проблем – превозът. Има села, в които има транспорт един път дневно и ако отидат до общинския или областен център, хората няма с какво да се приберат същия ден. Според кмета, тук трябва да се намеси държавата като субсидира транспортните фирми, за да покриват непечелившите курсове и маршрути. Радостно е, че се подготвя помещение за аптека в Крушари, очаква се да отвори скоро, а кметът се надява да има клиенти и богат асортимент.
 
Администрацията в Крушари е заложила за 2019 г. ремонт на общински пътища – разклонът за Зимница, има и внесен проект за пътя Телериг-Александрия. За последните 5 години общинските пътища (общо 60 км) са преасфалтирани на 80%.

Откриха новия ГКПП Крушари - Добромир
 
Обаче две от държавните трасета в района представляват опасност при пътуване – Добрин-Дяково-Росица и Коритен-Кап.Димитрово. За тези отсечки кметът е подал искания за ремонт от години в Областното пътно управление. В лошо състоянието е и подходът от Крушари към новия граничен пункт с Румъния, който бе открит преди месец. „Всеки път е живот и се надяваме потокът през пункта да е значителен, защото спестява на идващите от северната съседка 50-ина километра преход до Кардам“, каза Стефанов.

Крепостта Залдапа
Дарик Добрич

Той отбеляза, че работата по археологическия обект Залдапа ще продължи с цел крепостта с базиликата и уникалните крипти на светци да стане туристически обект. Тази година Общината ще предостави за обекта 20 000 лева – с 10 000 повече от м.г. Готов е лапидариум с ценности от Залдапа, разположен в двора на администрацията.

Коринтския капител - находка през 2018 г.
Дарик Добрич

Общината има преходен остатък от 1.2 млн.лева, които ще бъдат насочени за ремонти на улици и подмяна на водопроводи на няколко села. Ще се изгражда спортен салон в детската градина в Крушари. Построяване на път до манастира в Александрия ще бъде осигурено с 21 000 лева собствени средства. За подмяна на водопровода Лозенец-Северци ще се кандидатства с проект. Бюджетът на Община Крушари за 2019 г. е приет от ОбС с параметри 3.1 млн.лева за държавни дейности, 4.3 млн.лева за местни разходи - общата рамка е 7.4 млн.лева.