Готов е пътят Александрия - Коритен - Северняк
Готов е пътят Александрия - Коритен - Северняк / Дарик Добрич

Приключи строителството на третокласната пътна отсечка с.Александрия – с.Коритен – с.Северняк и по нея от днес се движат автомобили, обявиха от Областното пътно управление. Пътят с дължина 8,5 км. е преасфалтиран, реконструирана е отводнителната система и е направена маркировка. В селата Коритен и Северняк са положени асфалтова настилка, бордюри и тротоари. Ремонтирани са и две мостови съоръжения по трасето.

Ремонтът на участъка е финансиран с 4,3 млн.лева по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България. По същия проект от румънска страна е изграден път от с.Добромир до границата с нашата страна. За да се свържат двата пътя и по-късно да се направи граничен пункт, остава да се изпълни участък от 1,2 км. от с.Северняк до границата. Трасето ще се работи от Агенция Пътна инфраструктура и ще бъде готово това лято. За него ще са необходими 1,2 млн.лева от държавния бюджет.

През юли ще приключи реконструкцията две отсечки на стойност 11,3 млн.лева по ОП”Регионално развитие”, съобщи шефът на ОПУ - Добрич инж.Иван Светославов. Това е пътят Честименско – Каблешково – Межден /Сил/ и пътят Владимирово – Червенци /Вн./ Двата участъка са с дължина 18 км.

 

За следващия програмен период на ЕС /2014 – 2020 год./, за ремонт са предложени 5 пътни отсечки, като приоритетни са тази от границата с Варненска област – Добрич /до разклона за Ген.Тошево/ и Кардам – Спасово - Дуранкулак. Идеята е през следващия програмен период да се ремонтират участъци, които свързват вече готови пътища, коментират от Пътното.