/ Областна администрация-Добрич
Областната комисия по заетост прие проект за Програма за субсидирана заетост. Заседанието се състоя в Областна администрация, информират оттам. Всички институции, имащи право на субсидирани работни места, са направили своите предложения.

Трансгранична трудова борса се провежда във ВУМ

Работните места, които са заложени, са с 6 повече от предвидените - общо 48 на брой, защото Община Добричка и Областна администрация Добрич в партньорство с Областно пътно управление, предлагат вместо по 3 работни места на 8-часов работен ден – по 6 работни места на 4-часов работен ден.

За област Добрич са предвидени 42 работни места на 8-часов работен ден, припомнят от администрацията. Предвидените средства за финансиране са в размер на 173 181 лв.

Представиха официално новия шеф на Бюрото по труда Северина Савова

Одобреният от Областна комисия по заетост проект на Програмата предвижда 36 работни места на 8-часов работен ден и 12 работни места на 4-часов работен ден. Те са разпределени по общини: Балчик - 2-ма общи работници, Генерал Тошево – 10 сезонни работници, град Добрич - 2-ма детегледачи в ЦНСТ, община Добричка - 6-ма общи работници, Каварна - 3ма общи работници, Крушари - 8 общи работници, Тервел 7 общи работници, Шабла - 4-ма работници за поддръжка на общинска пътна инфраструктура. Областна администрация и Областно пътно управление изискват 6 души за поддръжка на участъци от републиканска пътна мрежа в областта.

Размерът на исканите от държавата средства общо е 173 124 лв. Работодателите, осигуряващи заетост, ще финансират програмата с 5 473 лв., с което общата сума за осигуряване на 48 работни места за безработни лица е в размер на 179 547 лв.

Назначаването на безработните ще може да се извършва от 1 юни, като срокът на заетост е от 3 до 6 месеца.