/ Снимка: Дарик, архив
Трансгранична трудова борса - "Кариер експо" ще се проведе в Добрич - в сградата на Висшето училище по мениджмънт от 10.30 ч. Събитието е насочено към стимулиране на мобилната заетост в региона България-Румъния. Организатор е Сдружение "Добруджанско аграрно и бизнес училище".

Нивото на безработица в област Силистра през февруари остава двойно по-високо от средното за страната

"Кариер експо" ще предостави възможност на всички желаещи да се включат в тренировъчен модул, в който ще бъдат засегнати темите за пазара на труда, изискванията на работодателите към професионалните умения на служителите, най-търсените умения и т.н.

Борсата е част от дейността по проект "Интегрирани решения за заетост в кулинарните изкуства и ресторантьорския сектор за квалифициран и приобщаващ българо-румънски трансграничен регион", който е съвместна инициатива със Сдружение "Изберете вашата професия" към Център за професионално обучение Констанца.

Публична трудова борса проведе силистренското Бюро по труда

Проектът се реализира с финансиране от Програма Интеррег. Основната му цел е да се улесни трудовата мобилност в ресторантьорския и кулинарния бизнес чрез общи услуги за изграждане на умения и подкрепа.