Пъстрото лице на Добруджа вече във фокуса на туроператори и туристи
Пъстрото лице на Добруджа вече във фокуса на туроператори и туристи / Дарик Добрич

Приключиха дейностите по проекта „Пъстрото лице на Добруджа", който реализира в последните 2 години община Добрич в партньорство с общините Добричка, Балчик и Каварна, с финансиране от 486 245 лева по ОП „Регионално развитие". Разработен е регионален туристически продукт, промотиран по съвременен и ефективен начин.

Той съдържа 15 туристически маршрути, предлагащи специализиран, здравен, природен и културен туризъм в 30 природни и културно-исторически обекти. Целта е активност в посещенията и извън сезона и морските курорти. Туровете са адаптирани към различни възрастови групи, хора с разнообразни интереси, подходящи са за свободното време на гостите на черноморските курорти.

Дестинация „Пъстрото лице на Добруджа" се представя с туристически алманах и рекламни сувенири; четири рекламни билборда на главни пътища в региона - Варна-Добрич, Варна-Албена, Шабла-Каварна и Кардам-Добрич; два рекламни винила на летище София; тридесет информационни и десет указателни табели; интернет банери в туристически сайтове.

Особено ценни за промотирането й са интерактивна презентация и GPS карта на региона. Картата съдържа освен GPS координати на забележителностите, така и снимки и текст за тях. Разработен е и интернет сайт www.dobrudzha.com, където могат да се намери цялата информация за "Пъстрото лице на Добруджа". Устойчивостта на проекта предполага всички общини да поддържат занапред активно страницата, съобщавайки за събитията от своя календар.

Дестинацията се рекламира с видео клип, награден на Х-ия Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа", и с пет филма, излъчвани по БНТ 1 през месец март т.г..

„Пъстрото лице на Добруджа" е представено на международни туристически борси в Лондон, Берлин и Букурещ, и национално туристическо изложение в София, като е създадена контактна листа с координати на заинтересованите страни. Дестинацията е включена в голям каталог на над 40 000 туроператори във Великобритания. Вече има проявен интерес към посещаването на региона, отчетоха още от община Добрич.

"Пъстрото лице на Добруджа" вече във фокуса на туроператори и туристи
netinfo