Прозрачното управление на общините обсъждат в Албена
Прозрачното управление на общините обсъждат в Албена / netinfo

Национална среща "Ефективно и прозрачно управление в общините - какво постигнахме досега" ще се проведе в курорта Албена днес. Срещата е по проекта на НСОРБ "Гражданите и общината - партньори за прозрачна и ефективна местна администрация", реализиран в рамките на Оперативна програма "Административен капацитет". Проектът е  съфинансиран със средства на Европейския социален фонд на ЕС и по него работят 13 пилотни общини.

До тук в рамките на проекта са проведени целеви обучения, насочени към представителите на всички общини. Темите са прозрачност и отчетност при финансовото управление, вътрешния одит и отчетността пред гражданите, кметствата - взаимодействие между администрацията и гражданите, прозрачност в дейността на Общинския съвет и звеното за подпомагане на дейността му.

На форума в Албена, на който са поканени всички общини, ще се представят обобщено резултатите от прилаганите мерки по добра ефективност и прозрачност. На нея ще бъде дискутиран и проект за Национална програма по пилотното прилагане на Стратегията за иновации и добро управление в България.

Заключителният национален форум ще бъде през месец юли в София.