Полицията и прокуратурата провеждат акция, свързана с предизборния процес
Полицията и прокуратурата провеждат акция, свързана с предизборния процес / netinfo
Специализирана акция, свързана с предизборната кампания и ръководена от добричката Окръжна прокуратура, се провежда в Добрич, научи Дарик. Става въпрос за иззети пакети с храни, раздавани от името на политическа партия.

"В момента вървят процесуално - следствени действия. Впрегнати са няколко държавни институции, работим активно по случая", заяви окръжният прокурор Пламен Николов, като на този етап отказа повече информация. 

"По сигнал на ДАНС е бил спрян товарен автомобил, в който са били натоварени и до момента са установени 970 пакета с хранителни продукти", обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от НОВА.

"Всеки пакет е от около 10 кг. и съдържа трайни хранителни продукти като боб, леща, олио и други“, уточни тя. „Част от тези хранителни продукти са били разтоварени в Омуртаг в склад за препарати за растителна защита“, посочи Румяна Арнаудова.

Тя обясни, че по случая е ангажирана Автомобилна администрация, която да извърши щателна проверка на товарния автомобил, както и БАБХ поради това, че храните са разтоварени на мястото, където това не бива да се извършва.