Продължават да набират строителни работници за Израел
Продължават да набират строителни работници за Израел / Дарик Добрич

3 500 строителни работници за временна заетост търси Израел, съобщават от Бюрото по труда в Добрич. Търсят се най-вече кофражисти и арматуристи, както и работници по керамични облицовки по подове и стени и по мазилки.

Максималният срок на заетостта на наетите работници е 3,5 години. Одобрените кандидати ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност за продължаване.

Кандидатите трябва да са български граждани на възраст между 25 и 47 години; да не са работили в Израел; да нямат първа степен роднини, които да работят в Израел (с изключение на братя и сестри); да не са осъждани; да са медицински и физически подходящи за усилена работа в строителния сектор, при израелските климатични условия, включително и за работа на височини; да не страдат от туберкулоза, хепатит, сифилис, гонорея или СПИН.

За започване на работа в Израел се иска диплома или удостоверение за завършено професионално образование/обучение и най-малко 3 години доказан професионален опит, отразен в трудовата книжка. Допуска се също приемането на работници с 5 години доказан трудов стаж по съответните специалности, който да бъде отразен в трудовата им книжка.

Желаещите да кандидатстват трябва да представят в Бюрото по труда заявление по образец; копие от диплома или удостоверение за завършено професионално образование/обучение; копие от трудовата книжка и от лична карта. Следва да представят оригиналите на документите за справка.

Повече информация може да се получи в стая 607 на Бюро по труда - Добрич. Крайният срок за подаване на документите е 20 май 2012 година.