Представят последните творби на Петър Савов в Двореца - Балчик
Представят последните творби на Петър Савов в Двореца - Балчик / netinfo

Държавен културен институт "Културен център Двореца" представя изложбата "Светлина" с последните творби на художника Стефан Савов. В експозицията са включени живописни платна и стъклопластики, които показват уникалността и широкия спектър от идейните авторски търсения. Изложбата ще бъде открита на 6 август от 18.00 часа в Арт галерия "Тунела".

Петър Савов (1961 - 2016) е български художник,  роден в средата на миналия век в Пловдив. Завършва художествената гимназия "Илия Петров" в София през 1980. Десет години по-късно специализира художествен емайл в Санкт-Петербург. През 1992 г. завършва НХА със  специалност стенопис в класа на проф. Мито Гановски. Автор с успешни творчески изяви както в България, така и в чужбина, има множество международни признания и награди.

Петър Савов работи в областта на  живописта, художествения емайл, рисунката и монументалните техники - витраж,  стенопис и др. От 1994 г. е член на СБХ- Монументална секция.

Негови произведения са собственост на Националната художествено галерия, Държавна художествена галерия - Пловдив, както и на частни колекции в страната и чужбина.

От 2003 г. негова творба е притежание на библиотека "Леонардо Да Винчи" - гр. Винчи — област Тоскана, Италия.

Последните произведения на автора могат да бъдат разгледани в "Двореца" до 17 август.