/ Община Каварна
Каварна ще се представи в най-голямото международно туристическо изложение в България - "Ваканция и СПА Експо", съобщават от Общината. Борсата ще се проведе от 14 до 16 февруари в Интер експо център в София. На нея официално ще бъде представен новият рекламно-информационен филм „10 причини за посетите Община Каварна“.

Забраниха строителството в курортните зони на община Каварна през летния сезон

„Всички наши настоящи и бъдещи приятели, които обичат красивото Северно Черноморие, каним на щанда ни, като със сигурност причините да се видим са много повече от 10, но ние ще предложим само началото и ще оставим останалото на тяхното въображение“, споделят от Общината. Те се обръщат към любителите на красивата природа и непознати за масовия турист места с предложение да им разкажат как да стигнат дотам
 
Сред причините да се посети Каварна, според местната администрация, е да се научи историята на древните народи, живели по нашите земи, митовете и легендите, издържали проверката на времето. Не е забравена и добрата кухня, като е показана специална селекция от места, където да се опитат традиционни, домашно приготвени, гагаузки ястия, прясна риба и най-известните миди в страната, а отскоро може да се вкусят и охлюви - при посещение в единствената на Балканите ферма за охлюви, в която се предлагат прясно сготвени деликатеси, сравними с най-добрите ресторанти в Европа.
 
В Каварна проведоха обществено обсъждане на Областния план за развитие на горските територии

Според рекламните материали на Община Каварна, посетителите задължително трябва да опитат посрещането на юлското слънце на ухаещия на билки скалист морски бряг, докато слушат "Юрая Хийп", а после да си направят селфи в слънчогледовите полета, които галят морския бряг, и да закусят с топла добруджанска кавърма. Освен това на щанда ще им предложат да изберат най-подходящия фестивал за тях като гости или като участници.
 
Може да се намери информация за достъпните възможностите за голф; за местата за романтични вечери на 50 метра от морето; за пакети за почивки за цялото семейство с аквапарк и екшън парк, басейн, който се „влива” в морето и спокойни утрини.
 
Още в първия ден на изложението, на 14 февруари, на щанда на Община Каварна ще почерпят със слънчево вино от нос Калиакра, направено от потомствени винари.