Фестивал на хляба в Добрич - първо издание
Фестивал на хляба в Добрич - първо издание / Дарик Добрич, архив
Община Добрич обяви празнични събития за Деня на независимостта. Днес се провежда второто издание на фестивала „Хлябът, който ни свързва“. Началото е от 10 ч., а мястото – пл. „Свобода“.
 
Предвидени са експериментални работилници, където всеки посетител ще чуе разказа на аниматорите за ролята и функцията на хляба, ще наблюдава различни демонстрации и възстановки на ежедневни или празнични ритуали и обреди и ще има възможност да участва в тях.
 
На сцената на пл. „Свобода“  децата от  Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Танцова студия „Добрич“ при Младежки център – Добрич, с гл. худ. ръководител Александър Александров и пом.-хореограф Юрий Митев и Фолклорен ансамбъл „Златна Добруджа“ с гл. худ. ръководител Коста Георгиев ще допълнят художествената картина на събитието.
 
На 21, 22 и 23 септември от 09.00 ч. до 18.00 ч. обектите на Регионален исторически музей – Добрич (Археология, Етнографска къща, Дом-паметник „Йордан Йовков“, Музей в Градски парк „Св. Георги“) отварят вратите си за гражданите и гостите на града. На 21 и 23 септември от 10.00 ч. до 17.00 ч. Художествената галерия също ще бъде с отворени врати. Те са посветени и на Европейските дни на наследството „Изкуства и развлечение“ – инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. 
 
На 22 септември от 10.00 ч. до 12.00 ч. в Зала УСШ волейболистите на „Добруджа – 07“ ще направят открита тренировка.
 
За най-малките на 22 септември от 11.00 ч. в Държавен куклен театър „Дора Габе“ е предпремиерният спектакъл Вълкът и седемте козлета“. Драматизацията е на Теодора Попова – Лазарова, постановката на Даниела Христова, участниците са Теодора Желева, Росен Радев, Валентин Иванов.