Правят организирани посещения на ученици в зоопарка
Правят организирани посещения на ученици в зоопарка / Дарик Добрич

В Центъра за защита на природата и животните започват дни на отворените врати, в които по график ще бъдат организирани посещения от всички общински училища в Добрич. Всяко от учебните заведения ще трябва да подготви подаръци за животните, които имат нужда от допълнително количество храна, посочват от общината.

Всеки ден на отворените врати ще има своята тематика, свързана с различните породи животни в зоопарка. Една от първите теми е отглеждането на зайците и папагалите. Предвидени са и забавни игри, сред които: „Силен като мечка", „ Грациозен елен", „Тиквен хокей", „Какво е времето Господин Вълк" и др. Децата на Добрич ще имат възможност да се запознаят с целия процес на отглеждане на обитателите, както и да се информират за особеностите на породите.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич е уникален както за България, така и за Източна Европа. Създаден е по българо-швейцарски проект и е първият лицензиран зоопарк в България. Общата му площ е 60 декара, има богата 40-годишна дървесна и храстова растителност. Могат да се видят над 100 животни от 30 вида, характерни за нашия ареал, които живеят в среда, максимално близка до естествената им.
Посетителите имат възможност за пряк досег с животните. В парка функционира Зелено училище. Изграденото на площ 1200 кв.м езеро с водопад е дом за щъркели, пеликани, мускусна патица.