Документален филм за Тюленово
Документален филм за Тюленово / netinfo
Продуцент е писателят Мариан Желев
Филмът „Тюленово – бряг под небето“ ще бъде представен в Добрич – в залата на Куклен театър „Дора Габе“ от 18.30 часа. Лентата пристига след прожекции във Варна, Шабла, Плевен и София.
 
Всички материали, използвани в документалния филм са заснети и записани по време на Тюленово арт-фест'2016. След прожекцията е предвидена и кратка беседа с част от екипа, реализирал филма - авторите Емил Пенчев (камера, монтаж, осветление, звук, фотографии) и Мариан Желев - организатор на Тюленово арт-фест, продуцент, режисьор на монтажа, глас зад кадър.

Прожекцията ще бъде с билети с цена 6 лева, като приходите са дарение за подпомагане дейността на фондация "Начело", реализирала филма и задвижваща Тюленово арт-фест.
 
Писателят Мариан Желев е родом от Добрич, живее във Варна. Издал е няколко романа и книги с разкази. В последния му сборник – „На бял свят - добри истории“, в разказа "Буря в Тюленово" той пише: „В който и джоб да бръкна, мога да изкарам различна история за Тюленово. Голяма част от тези истории – сега ми прави впечатление – са започнали да се вливат една в друга. Сигурно на стари години всички ще станат едно цяло и аз ще съм щастлив, че с тях ще ме изпитват пред портите небесни. Не че няма какво друго да разкажа. Но когато заговоря за Тюленово, кръвта ми започва да кипи, да ври - досущ като вълните под скалите, които за тези години рядко съм виждал в покой. И навярно заради това мястото привлича все луди глави и тук-таме по някой предпазлив фотограф, който бърза да снима и след това да отиде на сигурен терен.
Но точно една история няма как да я пропусна..."