/ Dariknews.bg, архив
Окръжен съд-Добрич одобри споразумения, постигнати между прокуратурата и двама мъже - на 25 и 26 години, с които те се признават за виновни, че в съучастие помежду си са използвали чужд платежен инструмент, който преди това е бил откраднат.
 
Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд двама водачи за причиняване телесна повреда и смърт на пешеходка

Кражбата била извършена от 26-годишния добричлия. На 29 април 2018 г. той проникнал в автомобил, паркиран пред жилищен блок със забравени ключове на вратата, и откраднал оттам мъжко портмоне, в което е имало лични документи, безконтактна дебитна карта и 10 лева. Още същия ден платежният инструмент бил използван от двамата подсъдими.

Те плащали с картата покупки на стойност до 25 лева, основно цигари и лотарийни билети. Извършили 13 успешни плащания и направили още три опита да използват картата, но междувременно тя вече била блокирана. От банковата сметка на потърпевшия били изтеглени общо 241.4 4 лв., които подсъдимите впоследствие са възстановили.
 
Осъдиха условно мъж, шофирал с 3 промила алкохол

За двете извършени престъпления 26-годишният мъж получава общо наказание от 1 година „лишаване от свобода“ - условно, с 3-годишен изпитателен срок. Наказанието за 25-годишния, който е многократно осъждан, е 10 месеца затвор при първоначален строг режим.
 
Одобрените от Окръжния съд споразумения са окончателни и имат последиците на влезли в сила присъди.