Откриват новата учебна година във Висшето училище по мениджмънт
Откриват новата учебна година във Висшето училище по мениджмънт / Дарик Добрич

Висше училище по мениджмънт /ВУМ/ Добрич открива новата академична година в 10.30 часа. За 20-и пореден път учебното заведение ще посрещне своите студенти, като за първи път тази година има записани младежи от Мароко, Киргизстан и Узбекистан. Първокурсниците в училището са от над 20 националности - от Беларус, Украйна, Русия, Германия, Белгия, Румъния, Камерун, Молдова, Пакистан, Афганистан, Нигерия, Индия, Испания, Финландия, Унгария, Турция и други

При откриването ще бъде представена новата визия на училището, което бе преобразувано с решение на Народното събрание от 21 май т.г. Според новия статус, ВУМ ще има капацитет до 2 000 студенти, които ще могат да се обучават във Варна и Добрич. Вече освен степени "бакалавър" и "професионален бакалавър", ще се предлага завършване с две дипломи за "магистър", като едната е от партниращия университет от Кардиф, Великобритания. Учащите ще имат право и на студентски заем.

Запазват се специалностите "Администрация и управление", "Икономика", "Туризъм", като се планира разкриването на нови бакалавърски и магистърски програми на български и английски език, които ще се предлагат в академични школи за бизнес и маркетинг, компютърни науки, модерно образование, кулинарни изкуства, хотелски мениджмънт.

Към момента висшето училище обучава студенти от 30 държави. Партнира си с над 80 университета от Европа, Азия, Северна и Южна Америка.