Националните шампиони по баскетбол за аматьори бяха определени в Шабла
Националните шампиони по баскетбол за аматьори бяха определени в Шабла / община Шабла
В Спортен комплекс Шабла стана известен новият шампион на България по баскетбол за аматьори. За финалната битка в морския град пристигнаха най-добрите осем отбора от четирите конференции през редовния сезон на Българската баскетболна лига (ББЛ). 
 
До финалния турнир достигнаха съставите на „Светкавица“ Търговище, „Ънстопъбъл“ Добрич, „MIX“ София, „Бавни и яростни“ Плевен, „Чардафон-Орловец“ Габрово и „Хебър“ Пазарджик.
 
Поради логистични проблеми, вторият отбор от „Запад“ не успя да пристигне за финалния турнир и на негово място организаторите включиха с уайлд карт наскоро сформирания състав на домакините от Шабла. В елиминациите, „Шабла“ постигна и първата си победа в ББЛ – над земляците от „Ънстопъбъл“ Добрич, със 112:80.

Отбелязаха 60 години организиран баскетбол в Шабла
 
До финалната среща достигнаха миналогодишният шампион „Хебър“ Пазарджик и „MIX“ София. В оспорвания финален мач столичани детронираха „Хебър“ с 84:76.
 
На церемонията след последния съдийски сигнал кметът на община Шабла Мариян Жечев връчи купите и медалите на първите три отбора в крайното класиране - „MIX“, „Хебър“ и „Светкавица“,както и индивидуалните награди на най-добрите баскетболисти във финалната надпревара в Шабла.
 
В Българската баскетболна лига (ББЛ) участват баскетболни отбори от над 30 български града, с картотекирани повече от 1000 баскетболисти. Първенството се провежда под егидата на Българската федерация по баскетбол(БФБ) и се администрира от Българското баскетболно общество (ББО).
 
„Благодарни сме на кмета на Шабла Мариян Жечев за  гостоприемството и изключителните условия за провеждането на националните ни финали! Вярваме, че с повече съпричастни и активни в нашия спорт общини, като Шабла, ще превърнем отново баскетбола в масов спорт за България. Всички заедно наблюдавахме изключителна борбеност, феърплей и мъжество във всички мачове. Финалът беше достойно последно украшение на целия сезон. С нетърпение очакваме новия член на ББЛ – отбора на „Шабла, каза председателят на УС на ББО Орлин Атанасов.