Спортен комплекс Шабла
Спортен комплекс Шабла
В Шабла отбелязаха 60-годишнината от началото на организирания баскетбол в града. Залата на обновения Спортен комплекс Шабла бе препълнена с баскетболни треньори, състезатели и спортни деятели, общественици, фенове. На входа бе изложена фото-експозиция със снимки от паметните за шабленския баскетбол моменти.
 
Тържеството бе водено от дългогодишния треньор на баскетболни отбори в общината Христо Жечев. Той припомни, че през годините Шабла е била баскетболен хегемон на областно ниво. Кметът Мариян Жечев награди шабленските баскетболни отбори – медалисти от окръжни, областни и държавни първенства. Той призова младите, вдъхновени от успехите на родителите си да продължат да развиват тази красива игра.
 
Програмата на честването включваше надпревара между някои от участниците в отборите и зрители във вкарването на кошове от фаул-линията и от зоната за 3 точки. Бяха изиграни два мача между сборни отбори на шабленски ветерани – мъже и жени. Кулминационният момент бе баскетболната среща между сборен отбор на Шабла и участника в Западната дивизия на Българската Баскетболна Лига – „Политехника“ София. Първите две части бяха равностойни и завършиха 12:12 и 31:31. През второто полувреме, сработеността и колективната обиграност на гостите си каза думата – краен резултат 83:64 за „Политехника“.
 
В Спортен комплекс Шабла ще се състоят финалите на ББЛ от 6 до 8 юни. След излъчването на аматьорския шампион на България, ще се организират и нови мачове на отбора на Шабла през лятото.