От Пожарната апелират за стриктно спазване на противопожарните изисквания
От Пожарната апелират за стриктно спазване на противопожарните изисквания / DarikNews.bg

Във връзка с влошаването на метереологичните условия – спадането на температурите, снеговалежите и снегонавяванията, което ще доведе и до усложняване на пожарната обстановка, ОУ „ПБЗН” Добрич апелира за стриктно спазване на противопожарните изисквания. От Пожарната препоръчват да се използват само стандартни и технически изправни отоплителни и нагревателни уреди, да не се оставят работещи уреди без наблюдение, да не се включват едновременно мощни консуматори на ел. енергия, за да не се достига до претоварване на ел. мрежа.

Трябва да се спазват и правилата за пожарна безопасност при употреба на уреди, работещи на газ пропан-бутан и природен газ. За осигуряване на бърз и безпрепятствен достъп до пожарните хидранти и водоизточници пожарникарите напомнят, че в обектите трябва да се поддържат пътища и свободни достъпи, които през зимата се почистват от сняг и се опесъчават.

 

Към настоящия момент на територията на областта няма постъпили сигнали за бедстващи граждани. Спасителните екипи на ОУ „ПБЗН” са в готовност да реагират при необходимост.