Остава слънчево и тихо
Остава слънчево и тихо / Дарик Нюз - архив

В събота времето остава слънчево и тихо. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, в районите, в които мъглата ще се задържи до обяд, малко по-ниски. Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца и няма да се изменя съществено.

По морския бряг ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде слънчево и почти тихо. Максималната температура на височина 1200 метра е около 7 градуса, на 2000 метра - около 1.

В неделя ще бъде почти тихо. Сутринта на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност. В следобедните часове мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време, но по поречието на Дунав ще се задържат по-дълго.

Повече слънце ще има в планините. Температурите ще останат без съществена промяна, като в местата с трайна мъгла ще остават по-ниски.

В понеделник ще се появи вятър от запад-северозапад и мъглите и ниската облачност ще са на по-малко места и ще се разсеят по-бързо. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса.

 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg