Остава облачно и ветровито
Остава облачно и ветровито / Дарик Добрич, Таня Топалова

Времето над страната ще се задържи предимно облачно, в източните райони - и ветровито. По Черноморието ще има превалявания предимно от дъжд, по-съществени - в южния участък. Минимални температури: между минус 4 и минус 1 градус, по Черноморието - 3-5, в София около минус 3 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца, но ще се понижава.

През деня над Западна и Централна България облачността ще намалее, но над Източна ще остане облачно. По Черноморието и в крайните югоизточни райони, главно преди обяд, ще превалява дъжд. В Източна България ще духа умерен, по морския бряг - до силен, северен вятър. Максимални температури: между 4 и 9 градуса, в крайните югозападни райони - до 11; в София - около 5 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно, на места, главно в южния участък, с превалявания от дъжд. Ще духа умерен, до силен северен вятър. Максимални температури - 7-9 градуса. Температурата на морската вода е около 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините ще има променлива облачност, значителна - над масивите в Източна България. В Странджа ще превалява слабо, предимно сняг. Ще духа умерен и силен изток-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 м - около 2 градуса, на 2000 м - около минус 4 градуса.

Подробности за времето в България - на Vremeto.bg