/ Дарик Добрич
Оранжев код е в сила за областите Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол и Сливен  заради очаквани обилни дъждове. В тези райони през нощта срещу вторник и в сутрешните часове ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури и градушки, а количествата валежи, които се очакват, са до 35-65 л/кв.м.
 
Жълт код е обявен и Черноморското крайбрежие. Вятърът ще е от север, по-късно северозапад, със скорост 14-17 м/сек и пориви до 20-24 м/сек. На север от Калиакра и на юг от Бургас се очаква и увеличение на вълнението до 4 бала. Жълт код заради очаквани валежи и гръмотевици е обявен за областите Плевен, Ловеч, Стара Загора и Хасково. В тези райони през нощта срещу 4 юли и в сутрешните часове ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури и градушки. Количества на валежа ще са до 35 л/кв.м.

През нощта в Централна и Източна България ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. В Западна България валежите ще отслабват и до сутринта ще спрат. Във вторник преди обяд все още на места в Източна България ще има превалявания, но вече по-слаби и в процес на спиране. В източната половина от страната ще духа умерен и временно силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.